Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy öt jegyű pozitív egész számra gondoltam

Főoldal » Általános iskola » Matematika
738
Egy öt jegyű pozitív egész számról a következőket tudjuk:
-az első két számjegy összege 13
-az utolsó két számjegy összege 9
-az első és az utolsó számjegy összege 8
-a második és a harmadik számjegy összege 15
-a harmadik és a negyedik számjegy összege 15
Mennyi az ötjegyű szám számjegyeinek összege?
Melyik számjegy áll a százas helyiértékén?
Melyik ez az ötjegyű szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy hatodikos felvételi fdladat.
Legyen az ötjegyű szám abcde.
a+b=13
d+e=9
a+e=8
b+c=15
c+d=15
2a+2b+2c+2d+2e=13+9+8+15+15=60 ezt elosztod kettővel és megkapod a számjegyek ősszegét ami 30. a+b+c+d+e=30
Mivel a+b=13 és c+d=15 így e=2
d+e=9 miatt d=7
C=8 b=7 a=6
67872
0