Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házfeladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Egy bicigli tura első napján Reni a teljes ut 35%-át tette meg,a második napon a 3/5részét majd a harmadik napon 2km-t. Milyen hoszu volt a teljes ut?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Legyen az út hossza x km.

Első nap megtett 0,35x km-t.

Második nap megtett `3/5x` km-t.

Harmadik napon 2 km-t.

Felírható egyenlet:

`0.35x+3/5x+2` = `x`

0,35x+0,6x+2 = x

0,95x+2 = x /-0,95x

0,05x = 2 /:0,05

x = `2/0.05` = 40

A teljes út 40 km volt.

Ellenőrzés:

Első napon megtett `0.35*40` = 14 km-t.

Második napon megtett `3/5*40` = 24 km. Eddig megtett 24+14= 38 km-t. A harmadik napon még 2 km-t, az összesen 40 km.
0