Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csonka kúp alapterületéből a sugár kiszámítása ?

Főoldal » Középiskola » Matematika
663
Egy csonka kúp alapterülete(TŘ) 25cm^2 . Úgy gondolom, hogy alapterületből ki kellene számítani a sugarát, de nem tudom, hogy hogyan kell vagy, hogy ki lehet-e.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
25=R^2*pí
0

25 = r²×π --> osztunk π-vel
7,96 = r² --> gyököt vonunk
2,82 = r

Tehát 2,82 cm a sugár
0