Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 8.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
301
Ez volt az 5. feladat:

Egy transzformátor primer tekercse 3450 menetes, a szekunder tekercse pedig 75 menetes.
a) Mekkora a szekunder feszültség, ha a primer feszültség 230 volt?
b) Mekkora a szekunder áramerősség, ha a primer tekercsben 0,1 A erősségű áram folyik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
`N_2/N_1` = `U_2/U_1`

`U_2` = `(N_2*U_1)/N_2` = `(75*230)/3450` = 5 V

b, A teljesítmény állandó

`U_1*I_1` = `U_2*I_2`

`I_2` = `(U_1*I_1)/U_2` = `(230*0.1)/5` = 4,6 A
Módosítva: 5 éve
0