Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6 osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
351
8) Egy háromszög oldalainak hosszat kifejező számok egyenesen. aranyosaak a 4.6.9. Számokal. A három szög kerülete 57 cm. Számítsd ki a három szög oldalainak hosszát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koszonom
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
4x+6x+9x=57/öv
19x=57/:19
x=3
Akkor az egyik 4•3=12cm a másik 6•4=24cm a harmadik pedig 9•4=36cm!
1

4x+6x+9x=57/öv
19x=57/:19
x=3
Akkor az egyik 4•3=12cm a másik 6•4=24cm a harmadik pedig 9•4=36cm!
1