Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

6 osztály

Főoldal » Általános iskola » Matematika
892
Egy háromszög szögeinek mértéke egyenesen arányos a 3.4.5. Szamokal Határozd meg a három szög szögeinek mértéket (a szögek mertekenek összege 180%).
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
koszonom
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Segítségét kérek köszönöm.
-2

3:4:5
3x+4x+5x=180 fok /összevonom az x-eket
12x=180 /osztok 12-vel
x=15

3*15=45 fok
4*15=60 fok
5*15=75 fok
4