Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős!

Főoldal » Középiskola » Fizika
329
3.Milyen mechanikai munkát végezz az F= 150 N nagyságú erő, ha d = 60 m távolságon mozdul el.Az erő és elmozdulás közzöti szög α=600 (cos 600=0.5).

4.Milyen magasságrol esik az m = 2 kg tömegű tégla ha a sulya L = 1000 J munkát végez.(g=10m/s2).
Ha a tégla t = 5 s idő alatt esik le, mennyi a mechanikai teljesitmény.

5.Egy gépkocsi motorja által kifejlesztett húzoerő F = 400kN.Az auto sebessége v=72km/h. Mennyi a motor teljesitménye ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
3,

W = `F*s*cosalpha` = `150*60*cos60` = 450 J

4,

L = `m*g*h`

h = `L/(m*g)` = `1000/(2*10)` = 50 m

P = `L/t` = `50/5` = 10 W

5,

F = 400000 N

v = 72 `(km)/h` = 20 `m/s`

P = `F*v` = `400000*20` = 8 000 000 W = 8 000 kW = 8 MW
0