Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
499
Milyen távolságból taszítaná egymást 10N erővel 2 darab 2C nagyságú töltés?
Honnan tudom mennyi a C?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F = `k*(Q_1*Q_2)/r^2`

`Q_1` = `Q_2` = 2 C

F = 10 N

k = `9*10^9` `Nm^2/C^2`

r = `root()((k*Q^2)/F)` = `root()((9*10^9*2*2)/10)` = 60000 m
Módosítva: 5 éve
1