Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
257
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

Feltételezzük, hogy a pohár is 90 °C-os.

4 dl-es a pohár, 3 dl tea van benne. ami 300 g. Hozzáadunk 100 g vizet.

A tea és a pohár lehűl, az általa leadott hő egyenlő a hozzáadott víz által felvett hővel.

`Q_1` = `(c_v*m_t+c_p*m_p)*DeltaT_1` = `(4200*300+850*200)*(90-x)`

`0_2` = `c_v*m_v*DeltaT_2` = `4200*100*(x-10)`

`(4200*300+850*200)*(90-x)` = `4200*100*(x-10)`

Ezt kell megoldani.

x = 71,84 °C-os lesz a közös hőmérséklet.
0