Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Fizika
303
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
15 cm hosszú 8 cm átmérőjű henger térfogata
V₁ = h · T = h · r² · π
V₁ = 15 cm · (4 cm)² · π = 240π cm³ = ~754 cm³

Összesűrítéskor a henger "magassága" csökken 14 cm-el, azaz
V₂ = 1 cm · (4 cm)² · π
V₂ = 16π cm³ = 50,2 cm³

p₁ = 1 atm

V₁ · p₁ = V₂ · p₂
p₂ = (754 cm³ · 1 atm)/50,2 cm³
p₂ = 15,02 atm
0