Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Fizika
294
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
3.
m₁ = 0,75 kg
T₁ = 450 °C
c₁ = 460 J/kg°C
m₂ = 9 kg (mivel az olaj sűrűsége kevesebb mint a vízé)
T₂ = 20 °C
c₂ = 2600 J/kg°C

Q₁ = Q₂
Q₁ = c₁ · m₁ · (Tk - T₁)
Q₂ = c₂ · m₂ · (T₂ - Tk)

460 J/kg°C · 0,75 kg · (Tk - 450 °C) = 2600 J/kg°C · 9 kg · (20 °C - Tk)
345Tk - 155250 = 468000 - 23400Tk
23745Tk = 623250
Tk = 26,25 °C

A közös hőmérséklet 26,25 °C lesz.
0