Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Keveréses feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
3065
11. Feladat. 50 %-os és 70 %-os töménységű sóoldatunk van. Hány litert kell ezekből összeöntenünk, hogy 45 liter 62 %-os töménységű sóoldatunk legyen?
12. Feladat. 6 %-os és 30 %-os töménységű sósavat összeöntve 24 liter 15 %-os tö- ménységű sósavat kaptunk. Hány liter sósavat öntöttünk össze a kétféle sósavból?
13. Feladat. Hány liter 2,5 %-os és 5,5 %-os sóoldatot kell összekevernünk ahhoz, hogy 150 liter 3,2 %-os sóoldatunk legyen?
18. Feladat 23 %-os töménységű alkoholhoz 10 kg 90 %-os alkoholt öntöttünk. Hány kg a keverék, ha töménysége 40%?
19. Feladat A füge 92 százaléka víz. Az aszalt fügének 20%-a víz. Hány kilogramm fügéből lesz 10 kilogramm aszalt füge?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

11.

`x*50+(45-x)*70` = `45*62`

x = 18


12.

`x*6+(24-x)*30` = `24*15`

x = 15


13.

`x*2.5+(150-x)*5.5` = `150*3.2`

x = 115


18.

`x*23+10*90` = `(x+10)*40`

x = 29,4

19,

`x*(100-92)-(10-x)*0` = `10*(100-20)`

x = 100
0