Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
322
Egy gyerek 8500 J munkát végez, amikor felmegy a 23 m magas kilátó tetejére. Mekkora erőt kell
kifejtenie a gravitáció ellenében? Hány kg tömegű a gyerek?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
W = `F*h` = `m*g*h`

F = `W/h` = `8500/23` = 369 N

m = `F/g` = `369/10` = 36,9 kg
1