Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1093
Egy háromszög egyik belső szöge egy másik belső szög négyszeresénél 10°-kal nagyobb,a harmadiknál pedig 70°-kal kisebb. Mekkorák a háromszög belső szögei?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1) 4x+10
2) x
3) 4x+10+70

4x+10+x+4x+10+70=180
9x+90=180 /-90
9x=90 /:9
x=10

1) 4x+10 =50
2) x =10
3) 4x+10+70 =120

Ell.: 120+50+10=180

120°, 50° és 10°-osak.
1