Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
815
Egy szög a kiegészítő szögének a háromszorosánál 20°-kal kisebb. Mekkora ez a szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
Szög: x
Kiegészítő szög: 360-x

(360-x)*3=x+20
1080-3x=x+20 /+3x
1080=4x+20 /-20
1060=4x /:4
265=x

Ell:
95*3-20=265
265+95=360

Ez 265°-os.
1