Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Fizika
304
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
Q = c · m · ΔT
c = 4200 J/kg°C
m = 50 l = 50 kg
ΔT = 40 °C
--------------------
Q = 4200 J/kg°C · 50 kg · 40 °C
Q = 8 400 000 J = 8,4 MJ

4.)
p₁ · V₁ = p₂ · V₂
p₁ = 1
V₁ = 1
V₂ = 0,7
p₂ = ?
---------------
p₁ · V₁ = p₂ · V₂ ⇒ p₂ = (p₁ · V₁)/V₂
p₂ = 1/0,7 = 10/7 = 1,428..

Vagyis a nyomás ~43 %-al nő.
0