Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!

Főoldal » Középiskola » Fizika
315
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
50 ml = 0,05 l = 0,05 kg = m
c = 4200 J/kg°C
ΔT = 55 °C

Q = c · m · ΔT
Q = 4200 J/kg°C · 0,05 kg · 55 °C
Q = 11 550 J = 11,55 kJ

3.)
24 doboz, egyenként 350 g ⇒ összesen 24 · 350 g = 8 400 g = 8,4 kg
m₁ = 8,4 kg
c₁ = 3800 J/kg°C
T₁ = 4 °C
m₂ = 5 kg
T₂ = 29 °C
c₂ = 4200 J/kg°C

Q₁ = Q₂
Q₁ = c₁ · m₁ · (T₁ - Tk) = 3800 J/kg°C · 8,4 kg · (4 °C - Tk)
Q₂ = c₂ · m₂ · (Tk - T₂) = 4200 J/kg°C · 5 kg · (Tk - 29 °C)
⇒ 3800 J/kg°C · 8,4 kg · (4 °C - Tk) = 4200 J/kg°C · 5 kg · (Tk - 29 °C)
127680 - 95760Tk = 21000Tk -609000
736680 = 116760Tk
Tk = 6,31 °C

A közös hőmérséklet 6,31 °C lesz.
0