Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hello, valaki segítene? szöveges feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
533
Egy ház építésénél a földmunkát az egyik brigád 8 nap alatt, a másik brigád 6 nap alatt végezné el. Hány nap alatt lenne készen a munkával a két brigád, ha együtt dolgozna?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!
..egyedül...x óra
1.....8.........x/8
2.....6..........x/6

1=x/8+x/6
1=3x/24+4x/24 /*24
24=3x+4x
24=7x /:7
3,43≈x

3,43 nap alatt.
0