Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dolgozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
oldjuk meg a következő egyenletet!

2cos²x - 7cosx -4 = 0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
cos x = a helyettesítéssel

`2a^2-7a-4` = 0

(2a+1)(a-4) = 0

`a_1` = 4 = cos x `rightarrow` nincs megoldás

`a_2` = `-1/2` = cosx

`x_1` = `(2*pi)/3` + `2*k*pi` `(120°+k*360°)`

`x_2` = `(-2*pi)/3` + `2*k*pi` `(-120°+k*360°)`

ahol k `in` `ZZ`
1