Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dolgozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
453
1.Feladat: mekkora szöget zárnak be egymással az a(3;5) és b(-4;1) vektorok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a vektor hossza: √(3²+5²) = √34
b vektor hossza: √(-4²+1²) = √17
γ = ?
A vektorok skaláris szorzatának két azonossága van, ezekbe behelyettesítve:

√34×√17×cosγ = 3×(-4) + 5×1
-0,2911 = cosγ
γ = 106,93°

Tehát 106,93° szöget zárnak be egymással.
1