Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
372
Valaki?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

lg(2x-5) = lgx-lg3

feltételek:

x `gt` 0

2x-5 `gt` 0

x `gt` `5/2`

1. logaritmustalanítás:

2x-5 = `x/3` /-2x

-5 = `-5/3*x` /:`-5/3`

x = 3 `in` É.T.

Ellenőrzés:

lg(2*3-5) = lg 3 - lg 3

lg1 = 0

0 = 0

0