Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika Házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
312
Csatoltam képet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
6. feladat:
a) 8/ 2  = (8/ 2 ) * ( 2 / 2 ) = (8 2 ) / ( 2 )2 = (8 2  / 2 = 4 2 

b) 9/3 3  = 3/ 3  = (3/ 3 ) * ( 3 / 3 ) = (3 3 ) / ( 3 )2 = (3 3  / 3 =  3 

c) -12/ 18  = (-12/ 18 ) * ( 18 / 18 ) = (-12 18 ) / ( 18 )2 = (-12 18  / 18 = -2 18  / 3 = -2 9 *2  / 3 = -2 * 3 2  / 3 = -6 2  / 3 = -2 2 

d) -30/2 5  = -15/ 5  = (-15/ 5 ) * ( 5 / 5 ) = (-15 5 ) / ( 5 )2 = (-15 5  / 5 = -3 5 

e) 6/ 3  = (6/ 3 ) * ( 3 / 3 ) = (6 3 ) / ( 3 )2 = (6 3  / 3 = 2 3 

f) 4/2 2  = 2/ 2  = (2/ 2 ) * ( 2 / 2 ) = (2 2 ) / ( 2 )2 = (2 2  / 2 =  2 

g) -10 5 /3 10  = (-10 5 /3 10 ) * ( 10 / 10 ) = (-10 5  *  10 ) / 3( 10 )2 = (-10 50  / (3 * 10) = (-10 50 ) / 30 = - 50  / 3 = -  25 * 2  / 3 = -5 2  / 3

h) 2 3 / 8  = (2 3 / 8 ) * ( 8 / 8 ) = (2 3  *  8 ) / ( 8 )2 = (2 24  / 8 = ( 24 ) / 4 =  4 * 6  / 4 = 2 6  / 4 =  6  / 2

i) 3 5 / 12  = (3 5 / 12 ) * ( 12 / 12 ) = (3 5  *  12 ) / ( 12 )2 = (3 60  / 12 = ( 60 ) / 4 =  4 * 15  / 4 = 2 15  / 4 =  15  / 2

j) -8 5 / 32  = (-8 5 / 32 ) * ( 32 / 32 ) = (-8 5  *  32 ) / ( 32 )2 = (-8 160  / 32 = -( 160 ) / 4 = - 16 * 10  / 4 = -4 10  / 4 = - 10 

k) 3/ 18  = (3/ 18 ) * ( 18 / 18 ) = (3 18 ) / ( 18 )2 = (3 18  / 18 =  18  / 6 =  9 * 2  / 6 = 3 2  / 6 =  2  / 2

l) -4/ 12  = (-4/ 12 ) * ( 12 / 12 ) = (-4 12 ) / ( 12 )2 = (-4 12  / 12 = - 12  / 3 = - 4 * 3  / 3 = -2 3  / 3

0