Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika,százalékszámítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
1121
1.Egy matematika röpdolgozatban 20 pontot lehetett elérni.Hány %-os a teljesítménye Bélának, ha 12 pontot ért el?
2.Egy család havi jövedelmének kb 42%-át költi élelmiszerre, ez 21000 Ft. Mennyi a család jövedelme?
3.Egy kisvárosban 12600-an élnek kertes családi házban. ez a lakosság 32%-a.Hányan laknak ebben a városban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. feladat:
100 % 20 pont
? % 12 pont
1 % = 20 / 100 = 0,2
12 / 0,2 = 60 %-os a dolgozat.

2. feladat:
42% 21000 Ft
100 % ?
1 % = 21000 / 42 = 500
100 % = 500 * 100 = 50000 Ft a család jövedelme.

3. feladat:
32 % 12600 fő
100 % ?
1 % = 12600 / 32 = 393,75
100 % = 393,75 * 100 = 39375 fő lakik a kisvárosban.
1