Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika nyomás

Főoldal » Középiskola » Fizika
326
Kérlek segitsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, Nyomás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A nyomás nem változik, izobár a folyamat.
t1 = 14⁰C T1 = 14 + 273 = 287K
t2 = 20⁰C T2 = 20 + 273 = 293K
V1 = 40 m2 * 5 m = 200 m3
Mivel izobár a folyamat, teljesül Gay - Lussac I. törvénye, azaz V / T állandó.
Tehát:
V1 / T1 = V2 / T2
200 m3 / 287 K = V2 / 293 K (keresztbeszorzunk)
V2 = (200 m3 * 293 K) / 287 K
V2 = 204,18 m3 lenne a térfogat, vagyis 4,18 m3 áramlik ki.
1