Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika nyomás

Főoldal » Középiskola » Fizika
336
Kérlek segitsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, Nyomás
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

pV = nRT = `m/M*R*T`

p = `10^5` Pa

V = 0,5 `dm^3` = 0,0005 `m^3`

M = 32 `g/(mol)`

R = 8,314 `J/(mol*K)`

T = 20 °C = 293 K

m = `(p*V*M)/(R*T)` = `(10^5*0.0005*32)/(8.314*293)` = 0,657 g

b,

V = áll.

`T_2` = 40 °C = 313 K

`p_1/T_1` = `p_2/T_2`

`p_2` = `(p_1*T_2)/T_1` = `(10^5*313)/293` = 106826 Pa
0