Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
389
Egy autó mozgásának első szakaszát, amely egy km 1 perc alatt eszi meg. A következő szakaszt, amely 500 m, újra 60 s alatt teszi meg. Mekkora a teljes útra számított átlagsebessége? Számítsd ki!
(2 pont)
5 m/s
8.5 m/s
10 m/s
12.5 m/s
25 m/s
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A teljes út 1000+500 = 1500 m

A teljes idő: 60 s + 60 s = 120 s

v = `s/t` = `(1500m)/(120s)` = 12,5 `m/s`
1