Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika sos

Főoldal » Középiskola » Fizika
395
Motorkerékpáros egyenletes sebességgel egy percig ideig 54 km/h sebességgel haladt, majd 40 s ideig 36 km/h sebességgel. Mekkora volta teljes útra számított átlagsebessége? A választ mértékegység nélkül írd be!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1


`v_1` = 54 `(km)/h` = 15 `m/s`

`t_1` = 1 min = 60 s

`s_1` = `v_1*t_1` = `15*60` = 900 m

`v_2` = 36 `(km)/h` = 10 `m/s`

`t_2` = 40 s

`s_2` = `v_2*t_2` = `10*40` = 400 m

s = `s_1+s_2` = 900+400 = 1300 m

t = `t_1+t_2` = 60+40 = 100 s

`v_("átl")` = `s/t` = `(1300m)/(100s)` = 13 `m/s` = 46,8 `(km)/h`
0