Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
331
Valaki segítsen kerlek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

a folytatás:
x(x-3)=100x /zárójelbontás
x2-3x=100x /-100x
x2-103x=0 /ez egy hiányos másodfokú egyenlet, emeljünk ki x-et
x(x-103)=0 /szorzat akkor egyenlő 0-val ha valamelyik tag 0
Vagy x=0
Vagy x-103=0, amiből x=103
0