Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mozgásos feladatok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
383
Egy 35 km-es túra vonal egyik végéről 8:30 kor indult el egy turistacsoport 4km/h sebességgel a másik végéről 10:00 órakor egy másik csoport 5 km/h sebességgel. Mikor találkoznak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, Mozgásos feladatok
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A lassabb csoport 8:30-10:00 óra között 1,5 órát halad, ami 4 km/h sebességgel 1,5*4 = 6 km.
Így 35-6 = 29 km marad, mikor a másik végéről elindul a gyorsabb csoport.
Együtt 4+5 = 9 km/h sebességgel mennek, és azt kell kiszámolni, hogy együtt mennyi idő alatt teszik meg ezt az utat.
t=s/v --> 29/9 = 3,22 óra kell nekik. Ezt átszámoljuk: 3 óra 13 perc
Mivel ez 10:00-kor kezdődött, ezért 13 óra 13 perckor találkoznak.
0