Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
276
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Amennyi hőt lead a víz, annyit vesz fel a pohár.

`Q_1` = `c_v*m_v*DeltaT_1` = `4200*100*(90-x)`

`Q_2` = `c_p*m_p*DeltaT_2` = `850*80*(x-20)`

`4200*100*(90-x) = 850*80*(x-20)`

Ezt kell megoldani.

x = 80,24 °C-os lesz a közös hőmérséklet.
0