Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kocka felszíne, térfogata

Főoldal » Középiskola » Matematika
1969
Egy kocka testátlója 'd'. Mekkora az éle és a felszíne?

a) d = 24 dm
b) d = 18 cm
c) d = 36 mm
d) d = 1/2 m

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kocka, felszíne, térfogata
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A testátló képlete: d = a×√3 ahol az "a" a kocka éle
A felszín képlete: A = 6×a²

a)
24 = a×√3
13,86 = a

A = 6×13,86² = 1152 dm²

b)
18 = a×√3
10,39 = a

A = 6×10,39² = 648 cm²

Ezek alapján szerintem a többi már menni fog
Módosítva: 5 éve
1