Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Kérem aki tud segítsen!

Főoldal » Középiskola » Matematika
2146
Egy derékszögű háromszög területe 55 négyzetcentiméter, az átfogója √ 221 . Mekkorák a befogói? Próbáltam terület képlet és Pitagorasz tétel együttes használatával, de sajnos nem jött ki.
Eddig a négyzet + b négyzet = 221
axb=110
a =110/b
110/b négyzet + b négyzet = 221
A következő lépésben már negyedfokú egyenletet kapok. Itt akadtam el. Nagyon köszönöm annak aki segít!
Sürgős segítséget kérek! Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Csatoltam képet.
1