Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszi!

Főoldal » Középiskola » Kémia
1937
Ha a H2 anyagmennyisége 3 mol, akkor mennyi a részecskeszáma, a tömege és a térfogata stabil állapotban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
https://ehazi.hu/q/70606 alapján:

1 mol hidrogénben 6*10²³ db részecske van (hidrogén molekula)
3 mol hidrogénben 3-szor ennyi, 3*6*10²³ db = 18*10²³ db részecske van (hidrogén molekula)

standard állapotban bármelyik gáz 1 móljának térfogata 24,5 dm³
akkor 3 mol hidrogén térfogata 3-szor ennyi, 3*24,5 = 73,5 dm³

1 mol hidrogéngáz tömege 2*1 = 2 g
akkor 3 mol hidrogén tömege 3-szor ennyi, 3*2 g = 6 g
0