Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszi!

Főoldal » Középiskola » Kémia
309
Ha a CO2 tömege 2,2 gramm, akkor mennyi a térfogata stabil állapotban, a részecskeszáma és az anyagmennyisége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2,2 g CO₂ anyagmennyisége 2,2 g / 44 (g/mol) = 0,05 mol

részecske száma 0,05*6*10²³ db CO₂ molekula = 0,3*10²³ db CO₂ molekula = 3*10²² db CO₂ molekula

térfogata 0,05 mol * 24,5 (dm³/mol) = 1,225 dm³
Módosítva: 5 éve
0