Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítsetek légyszi!

Főoldal » Középiskola » Kémia
345
Ha az argon térfogata stabil állapotban 1m^3, akkor mennyi a tömege, a részecskeszáma és az anyagmennyisége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1 mol Ar tömege 40 g.

anyagmennyiség:

1 mol Ar térfogata standard állapotban 24,5 dm³, akkor
x mol Ar térfogata standard állapotban 1000 dm³ (1 m³)

x / 1 = 1000 / 24,5 = 40,82 mol,

ennek a tömege 40,82 mol * 40 (g/mol) = 1632,65 g

részecske száma:
40,82 * 6 * 10²³ db Ar atom = 244,92 * 10²³ db Ar atom = 2,4492 * 10²⁵ db Ar atom
0