Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusztétel, Koszinusztétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
681
16) Egy kismotoros repülőgép a felszállás óta 70 km-t tett meg keleti irányban, majd 25°-ot délre fordul
és megtesz további 40 km-t. Milyen messze került a kiindulási ponttól?

Kérnék teljes levezetést!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
koszinusz tételt kell használni.
a = 70 km
b = 40 km
γ = 160°
c = ?

tétel: c² = a²+b²-2×a×b×cosγ --> be kell helyettesíteni

c² = 6500 - 5600×cos160°
c² = 11762,28
c = 108,45

Tehát 108,45 km-re került a kiindulási ponttól. Csatoltam képet is a könnyebb megértésért.


-1