Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szinusztétel, Koszinusztétel

Főoldal » Középiskola » Matematika
620
15) Egy kikötőből 110°-ban eltérő irányban egyszerre indul el két hajó. Az egyik sebessége 45 km/h, a
másiké 60 km/h. Milyen messze lesznek egymástól 4 óra múlva?

Kérnék teljes levezetést!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

az egyik megtesz 4 óra alatt 4*45=180 km-t, a másik 60*4=240km-t, ezek között lévő szög 110 fokos, legyen a keresett távolság x

ezt beírva a koszinusztételbe:

`x^2=180^2+240^2-2*180*240*cos(110^o)`
x=345.8km


Kérdésed van, nyugodtan írj!

-S.R.
0