Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítséget szeretnék kérni ehhez az egyenlet megoldásához!

Főoldal » Középiskola » Matematika
272
5(x+3)-2(x+1)=5(x-3)

Ellenőrzéssel együtt
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1. felbontjuk a zárójelet:

5x+15-2x-2 = 5x-15

2. összevonás

3x+13 = 5x-15

3. Egy oldalra rendezzük az ismeretleneket és a konstansokat.

2x = 28

x = 14

Ellenőrzés:

5(14+3)-2(14+1) = 5(14-3)

5·17-2·15 = 5·11

85-30 = 55

55 = 55
0