Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni matematikában?

Főoldal » Középiskola » Matematika
618
Készíts megoldási tervet,majd válaszold meg a feltett kérdést!
Két láda alma (x) és két láda körte (y) 110 kg.
Egy láda alma (x) és két láda körte (y) 80 kg.
Mennyi a tömege egy láda almának (x), és mennyi egy láda körtének (y)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x+2y=110

x+2y = 80

Kivonjuk az elsőből a másodikat:

x = 30

Visszahelyettesítünk az egyikbe (legyen a második):
30+2y = 80

2y = 50

y = 25

Egy láda alma tömege 30 kg, egy láda körte tömege 25 kg.

I. y = `110-2*46.dot(6)`
0