Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek. SOS.

Főoldal » Középiskola » Matematika
300
Matek. Sürgős. Köszönöm szépen ha segítesz.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
második feladat:

az első négyzet területe: (x-2)² = x²-4x+4
a második négyzet területe: (x+2)² = x²+4x+4

látjuk, hogy csak az x-es tagokban különböznek, mégpedig a második 4-(-4) = 8x-szel nagyobb, mint az első.
Ha x= 35, akkor 8*35 = 280 a különbség.
1