Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jó napot!Valaki tudna segíteni?Ezen múlik a fél évi jegyem.SOS,fizika.Előre is köszönöm

Főoldal » Középiskola » Fizika
726
1. Mekkora egy 50 km hosszú, 2 cm2 keresztmetszetű, 0,026 fajlagos ellenállású alumíniumvezeték ellenállása?



2. Az ábrán látható kapcsolásban R1 = 10 Ω, R2 = 30 Ω, U = 100 V. Mekkora az eredő ellenállás, a körben folyó áram erőssége és az R1 ellenálláson eső feszültség?







3. Írj 3 példát az elektromágnesek gyakorlati alkalmazására!
A kép a 2.hez van
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika, segítség, jegy, fél, évi
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Csatolok képet
1