Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettsegi

Főoldal » Középiskola » Matematika
739
Egy téglalap alakú konyha padlózatát szeretnénk járólappal lefedni. A téglalap oldalai: 2,8 m és 3,6 m. Egy járolap méretei: 10 cm x 20 cm. Hány db lapot kell vennünk, ha selejtre, törésre 10%-t kell számítani?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Területet számoljunk.
2,8m=280 cm
3,6m=360 cm
280*360=100800 cm2

10*20=200 cm2

100800/200=504 járólap kell

10% selejttel 504+(504/100*10)=554,4=555 db kell
0