Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1035
A csata végén,délután 4 órakor a győztes sereg hírnöke futva elindul 12km/h átlag sebességgel,hogy megvigye a jó hírt a 40km-re lévő városba.Ugyan ekkor a városból is elindul egy lovas a friss hírekért 20km/h átlagsebességgel. Miután találkoznak a lovas azonnal visszavágtat a városba.
a.,hány órakor találkoznak?
b., Mikor kapják meg a híreket a városban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
12km/60p=1km/5p
20km/60p=1km/3p
12km+20km/60p=32km/60p=8km/15p
8km*5=40km
40km/75p
a. 5:15
b. 6:30
Módosítva: 5 éve
0