Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmikus egyenletrendszer

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
Sziasztok! Valaki lenne szíves részletesen levezetni az alábbi feladatot? Nem igazán értem...
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
logaritmus
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Kikötések: x, y `gt` 0

Kicsit átalakítjuk:

I. lg x - lg y = lg 100

I. x/y = 100

I. x = 100y

II. x- 10y = 900

II-ba behelyettesítjük az elsőt:

100y-10y = 900

90y = 900

y = 10

I. x = 100*10 = 1000

0