Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kocka felszíne, térfogata

Főoldal » Középiskola » Matematika
1452
Mekkora a kocka éle, ha felszíne:

a) 18 816 dm²
b) 31 104 cm²
c) 15,36 m²
d) 28 644 mm²

Köszönöm előre is a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kocka, felszíne, térfogata
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

A kocka felszíne:

A = `6a^2`

a = `root()(A/6)`

a,

a = `root()(18816/6)` = `root()(3136)` = 56 dm

b,

a = `root()(31104/6)` = `root()(5184)` = 72 cm

c,

a = `root()(15.36/6)` = `root()(2.56)` = 1,6 m

d,

a = `root()(28644/6)` = `root()(4774)` = 69,09 mm
1