Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Dolgozat

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
282
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy kör egyenlete (x-25)²+(y+7)²=81.
Adja meg a kör középpontjának koordinátáit és a kör átmérőjének a hosszát!

Csak a kör átmérőjének a hosszát nem tudom kiszámolni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
A középpont koordinátái: O(25;-7)

A kör sugara: r = `root()(81)` = 9

A kör átmérője: d = 2r = `2*9` = 18
0