Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mátrixegyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
426
Az alábbi egyenletekben kellene egy kis segítség, hogy hogyan megy a számolás menete:
1.) 2X+E=3B
2.)AX-E=B
3.)AX-E=A+B

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
mátrix
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Gondolom, hogy itt A, B, X mátrixok, E pedig a megfelelő méretű egységmátrix.
Ugyanúgy rendezzük az egyenletet X -re, csak mátrixműveleteket végzünk.
0