Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kocka felszíne, térfogata

Főoldal » Középiskola » Matematika
1238
Mekkora a térfogata annak a kockának, amelynek felszíne

a) 73,5 cm²
b) 100 cm²
c) 1 m²

Előre is köszönöm a segítséget! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kocka, felszíne, térfogata
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A kocka felszíne:

A = `6a^2`

a = `root()(A/6)`

Térfogata:

V = `a^3`

a,

a = `root()(73.5/6)` = `root()(12.25)` = 3,5 cm

V = `a^3` = `3.5^3` = 42,875 `cm^3`

b,

a = `root()(100/6)` = `root()(16.dot(6))` = 4,08 cm

V = `a^3` = `4.08^3` = 68,04 `cm^3`

c,

a = `root()(1/6)` = `root()(0.1dot(6))` = 0,408 m

V = `a^3` = `0.408^3` = 0,068 `m^3`
1