Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Érettségi

Főoldal » Középiskola » Matematika
789
Egy derékszögű trapéz párhuzamos oldalai : AB=8, CD=4. A merőleges szár egyenlő a rövidebb párhuzamos oldallal. Mekkora a trapéz kerülete?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ábran jelöltem, hogy mi miért annyi.
Pit. tétele szerint b2=a két befogó négyzetösszegével
42+42=b2
16+16=b2
32=b2 /gyökvonás
~5,65=b

4+4+5,65+8=K
21,65=K

A kerülete 21,65 cm
0