Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

!SOS! Középiskolai matek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
463
6)n A kétjegyű szám első számjegye kettővel nagyobb, mint a második. Ha ebből a számból kivonjuk a számjegyek megfordításával kapott számot, tizennyolcat kapunk. Melyik az eredeti kétjegyű szám?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A szám számjegyei x+2 és x, értéke 10(x+2)+x = 11x+20. A szám fordítottjának értéke 10x + x+2 = 11x+2

11x+20-(11x+2) = 18

18 = 18

azonosságot kaptunk, tehát több megoldás is van.

Ezek pedig: 31, 42, 53, 64, 75, 86, 97.
1